Het is weer zover! De inschrijvingen voor de KNLTB voorjaarscompetitie van 2024 zijn geopend, en we nodigen alle enthousiaste en fanatieke spelers uit om deel te nemen aan dit sportieve evenement. Met de voorjaarscompetitie kun je je rating namelijk weer verbeteren. Als je interesse hebt, wacht dan niet te lang en meld je aan vóór 31 december 2023. Schrijf je in als team en stuur een e-mail naar competitieleider@breakpoint83.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Francoise Brandwagt of Danielle van Casteren.

Algemene informatie
Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen, tussen begin april en begin juni, kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

Er is een vrijdagavondcompetitie en een zaterdagcompetitie waar je je voor in kunt schrijven. Op vrijdagavond starten de wedstrijden vanaf 18.45 uur, terwijl op zaterdag de start uiterlijk om 14.00 uur moet plaatsvinden.

Tennis

  •  Je kunt meedoen als mixteam, herenteam of damesteam
    • een mixteam moet bestaan uit minimaal 2 heren en 2 dames
    • een herenteam uit minimaal 4 heren
    • een damesteam uit minimaal 4 dames
  • Dubbels worden gespeeld in 2 sets, met een supertiebreak bij een gelijke stand.

Padel

  • Breakpoint83 beschikt over 2 padelbanen. Op vrijdagavond kunnen daar maximaal 4 teams deelnemen. Overweeg daarom ook de zaterdagcompetitie voor jouw team.
  • Bij padel kun je kiezen tussen een genderneutrale competitie en een damescompetitie.

Kosten en bardienst
Om mee te kunnen doen aan de competitie betaalt elk team €32 inschrijvingskosten. Daarnaast moeten teams zelf de ballen voorzien voor de thuiswedstrijden. Voor tennis komt dit voor de gehele competitie op ongeveer €60 per team uit. Bij padel liggen deze kosten naar verwachting iets lager. De teamkosten worden geïncasseerd via de teamcaptain.

Teams kunnen daarnaast boetes krijgen, voor o.a. terugtrekken na publicatie, niet of niet compleet op komen dagen. Let op, deze boetes betaal je als team zelf voor terugtrekken na publicatie is dit al €225.
Verantwoordelijkheid voor het openen van de bar en de bardienst wordt onderling geregeld met de thuispartijen. Teams spelen hierin een rol.