Beste bardienst-medewerker,

We willen je vragen om naast het runnen van de bar, ook extra aandacht te besteden aan het grondig schoonmaken van de bar en de RVS spoelbladen. Dit is belangrijk vanwege de fruitvliegjes die we de laatste tijd hebben opgemerkt in en rondom de bar.

Fruitvliegjes zijn vervelende insecten die zich aangetrokken voelen tot fruit, alcohol en ander voedselafval. Ze kunnen zich snel voortplanten en een ware plaag worden als ze niet op tijd worden aangepakt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat we de bar en spoelbladen regelmatig en grondig schoonmaken.

We raden daarom het volgende aan:

  • Opruimen van alle drankresten en drankjes die nog op de bar staan;
  • Verwijder alle doppen van flesjes en andere afvalstoffen die de fruitvliegjes aantrekken;
  • Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel en een schone doek om de bar en RVS spoelbladen grondig te reinigen;
  • Na het reinigen is het belangrijk om alle oppervlakken droog te maken. Fruitvliegjes houden van vochtige omgevingen, dus het is essentieel om alle vochtige plekken te drogen om te voorkomen dat fruitvliegjes zich kunnen vestigen.

Als je tijdens je bardienst merkt dat er nog steeds fruitvliegjes aanwezig zijn, dan adviseer ik om een fruitvliegjes-val te plaatsen. Dit kan gedaan worden door een klein bakje te vullen met azijn en afwasmiddel en dit op een strategische plek te plaatsen. Dit trekt de fruitvliegjes aan en het afwasmiddel zorgt ervoor dat ze verdrinken.

Ik hoop dat je deze extra stappen wilt nemen om de bar en spoelbladen grondig schoon te maken en te voorkomen dat fruitvliegjes een probleem worden in onze bar. Bedankt voor je inzet en harde werk!

Met vriendelijke groet,
De Clubhuis commissie