Specials

PADEL bij TV BREAKPOINT'83
 
Informatie over Padel bij TV Breakpoint’83 (hier te downloaden)

Padel is voor iedereen

Padel is een sport voor jong en oud, man en vrouw, beginner of prof, valide of minder-valide, links- of rechtshandig, groot of klein, nationaal en internationaal.
Padel is een manier van leven die plezier brengt, fitheid, vriendschap en inzicht geeft.
Ontstaan Padel
In 1962 is padel ‘uitgevonden’ door de Mexicaan Enrique Corcuera. Prins Alfonso introduceerde padel in 1970 in Spanje, nadat hij op bezoek was geweest bij Corcuera in Acapulco. Padel verspreidde zich over andere landen en in 1969 werden de eerste banen in Argentinië gebouwd.
Vanaf de jaren 2000 begon padel ontzettend populair te worden in Zuid-Europa en Latijns-Amerika. Ook in Nederland kreeg deze sociale racketsport voet aan de grond. Mede dankzij Guus Hiddink, die in 2006 een padelbaan liet bouwen op het PSV-trainingscentrum. Hoewel de baan niet voldeed aan de officiële eisen, diende het wel een belangrijk doel: plezier maken.
Padel is uniek
Elke sport heeft zijn eigen, unieke eigenschappen. Om padel goed te spelen heeft iemand deze eigenschappen nodig: geduld, snelle reflexen, strategisch denken, gebruikmaken van de muren en de kracht van de tegenstander, team spirit, samenwerking. Padel heeft iets weg van badminton, tafeltennis, tennis, judo, schaken, squash en allerlei teamsporten.
Padel is verslavend leuk
Padel is relatief makkelijk te leren. Het racket heeft geen snaren en dat zorgt ervoor dat de bal makkelijk de andere kant van het net bereikt. Je speelt als beginner al snel een rally.
De goede returns en verrassende rally’s geven een geluksgevoel door de vrijgekomen endorfine. Je adrenaline stijgt en speelt met gemak 2 uur achter elkaar. Fysiek is padel minder inspannend dan (bijvoorbeeld) squash en de baan is kleiner dan een tennisbaan, waardoor je in minder stap- pen bij de bal bent.


Contactpersonen voor Padel:

Amber Minderman 06 43651226 organisatie
amber.minderman@hotmail.com
Marius van Mierlo 06 44511985 ondersteuning
info@m2wear.nl
Frank van Zadelhof 06 20676966 ondersteuning
frankvanzadelhof@live.nl
Frans van der Helm 06 16609203 ondersteuning
fransvanderhelm@home.nl
Anita Minderman 06 21562254 organisatie
anita.minderman@kpnplanet.nl
Piet Jordens 06 38335369 reclame
piet.jordens66@gmail.com